نماد ایران سکو

موشن گرافیک چیست؟ + نرم افزار های مورد نیاز

موشن گرافیک چیست

تعریف موشن گرافیک

طراحی موشن و موشن گرافیک جزو جدیدترین مشاغل صنعت طراحی هست. افرادی که توی این شغل در حال فعالیت هستند طراح موشن گرافیک نام دارند؛ ما اینجا هستیم تا شما رو با این حرفه و دانش آشنا کنیم.

قبل از اینکه بحث رو شروع کنیم به این سوال که موشن گرافیک چیست؟ باید جواب بدیم و بعد از اون، علت محبوبیت موشن گرافیک و کاربرد استفاده از موشن و نیز معرفی نرم افزارها و ابزارهای مورد نیاز برای ساخت موشن بپردازیم.

پویانگاشتار یا موشن گرافیک (Motion graphics) از دو کلمه موشن به معنی حرکت و گرافیک به معنی تصویر تشکیل شده که بوسیله نرم افزارهای گرافیکی ساخته میشن.

حالا موشن گرافیگ چیست؟ حرکت دادن به تصاویر و صداگذاری روی آنها با کمک نرم افزارهای مخصوص رو موشن گرافیک میگن. با کمک این تکنیک میتونید تصاویر دو بعدی و سه بعدی رو متحرک کنید که برای ساخت و تولید ویدیوهای تجاری، آموزشی، سرگرمی و… استفاده میشه.

طراح موشن چه کاری انجام میده؟

بعضی از طراح‌ها تنها برای کارهای هنری مثل تلویزیون، فیلم یا وب سایت موشن تولید میکنن مثل:

  • کلیپ های کوتاه
  • تریلر و …

این افراد از افکتها، انیمیشن ها و تکنیک های سینمایی استفاده میکنن تا آثارشون رو به نمایش بذارن. در واقع اونها اشکال گرافیکی رو به حرکت در میارن.

 موشن گرافیک، یک موضوع رو چنان به حرکت در میاره، که یه تصویر ثابت هرگز قدرت اون رو نداره؛ بیننده وقتی گرافیک متحرک رو میبینه، وارد دنیایی میشه که طراح موشن میخواد و مغز بیننده رو به آنچه هدفش هست میکشونه.

موشن گراف با استفاده از جلوه های بصری و انیمیشن، میتونه یه وب سایت، فیلم یا کسب و کار رو به سطحی از تاثیرگذاری برسونه که مخاطب شاید در ذهنش بارها و بارها اون رو مرور کنه.

موشن گرافیک چیست

کاربرد استفاده از موشن

بعضی افراد دو تکنیک انیمیشن و موشن گرافیک رو یکی میدونن که این اشتباه هست؛ چرا که موشن گرافیک برخلاف ساخت انیمیشن شخصیت محور نیست. انیمیشن به معنی زنده کردن اونچه توی فکرمون داریم و تصور میکنیم هست؛ نمونه اون خلق کردن انیمیشن های کارتونی و فیلم ها هستن، انیمیشن ها داستان محورن و زمانشون هم از موشن گرافی بیشتره.

ساخت موشن گرافیک، رشته ای بسیار جذاب، پرکاربرد و پول ساز چه داخل ایران و چه خارج از ایران به شمار میره چرا که در شبکه های اجتماعی، فضای اینترنت و کانال های تلویزیونی و رسانه ای بازار کار داغی دارن.

خیلی ها در سراسر ایران و خارج از ایران بصورت حضوری و یا حتی غیر حضوری و فریلنسر در حال کارکردن هستن و خلق ایده های تصویری میکنن.

توی این رشته باید ایده پردازی کنید و برای تولیداتتون سناریوی متفاوت بنویسید، تنها به آموزش دیدن نرم افزارهای مرتبط اکتفا نکنین؛ اگه ایده پرداز و خلاق در سناریو نباشید فقط میتونید اپراتور نرم افزارهای موشن گرافیک باشید.

 

گرافیک متحرک رو کجا میبینیم؟

در عصر دیجیتال امروز تصاویر متحرک جایگاه خاصی دارن، گرافیک متحرک در همه ی پلتفرم های دیجیتالی حضور داره؛ وقتی طرح های مختلف مثل اشکال یا حروف و … به حرکت درمیان، موشن گرافی تولید میشه؛ این گرافیک های متحرک پیام محور هستن و میخوان در مدت زمان کم پیام مهمی رو به مخاطب انتقال بدن.

 اینجا چند مورد از مکان هایی رو که این گرافیک های متحرک منتشر میشن براتون نام میبرم:

  • کارهای تجاری
  • برنامه های تلویزیونی
  • برنامه های موبایل
  • وب سایتها و دنیای IT
  • ساخت تبلیغات
  • طراحی اپلیکیشن های مختلف
  • ساخت فیلم کوتاه
  • طراحی لوگوهای متحرک گرافیکی
  • شبکه های پر مخاطب اجتماعی
موشن گرافیک چیست

پیشنهاد میکنیم مقاله استفاده از موشن گرافیک در تبلیغات آنلاین رو هم مطالعه کنید.

 

نرم افزارها و ابزارهای مورد نیاز برای ساخت موشن

یادگیری موشن گرافیک مزایای زیادی داره، برای همینه که خیلیا دوست دارن این برنامه رو یاد بگیرن. یکی از این مزایا وجود بازار کار زیاد برای موشن گرافیست هاست. اگه کسی مهارت لازم رو توی این رشته بدست بیاره، میتونه توی شرکت های مختلف مثل آژانس های طراحی و تبلیغاتی، استودیوهای مربوط به ساخت انیمیشن، شرکت های سینمایی و تلویزیونی و … مشغول بشه. پس هرچه زودتر مهارتتون رو افزایش بدید.

 

نرم افزار هایی که در ساخت موشن گرافیک به اونا نیاز داریم:

وقتی تصمیم گرفتید موشن گرافیک را شروع کنید، متوجه میشید تعدادی نرم افزار هستن که باید با اونا آشنایی داشته باشید؛ یک موشن گرافیست موفق کسی هست که اطلاعات زیادی از ابزارهای مختلف در اختیار داره تا در زمان های خاص از اون ابزارها برای پروژه ها استفاده کنه.

  • افترافکت After Effects

که با نام اختصاری Ae شناخته میشه، برنامه پیشروی موشن گرافیکه. این نرم افزار به کاربراش امکان ساخت، ادغام یا تغییر به فضای دو بعدی و سه بعدی رو میده.

  • فتوشاپ Photoshop

این نرم افزار یه برنامه برای ویرایش عکس هست اما قابلیت های اون خیلی بیشتره، این نرم افزار تقریبا توی هر گرافیک کامپیوتری دو بعدی یا سه بعدی بکار میره.

  • ایلاستریتور Illustrator

زمانی که فتوشاپ مبنای کار آن با پیکسل هست، ایلاستریتور نرم افزاریه که مبنای آن بردار هست، و درون خودش ابزار های زیادی برای طراحی داره که برای موشن گرافیک خیلی کارایی دارن.

  • سینما فوردی Cinema4D

این برنامه برای ساخت انیمیشن و اجرای سه بعدی هست که توسط MAXON طراحی شده، سینما4D میتونه بصورت یک برنامه جانبی تحت نرم افزار افترافکت کارکنه و با هم تعامل داشته باشن که اصطلاحا به اون پلاگین هم میگن.

البته برنامه های سه بعدی دیگه ای هم هستن مثل مایا و تری دی مکس که میتونیم برای ساخت موشن گرافیک ازشون استفاده کنیم.

اما Cinema4D  بعنوان یک برنامه استاندارد بین طراحان موشن گرافیک شناخته شده و اگه تغییری در اون ایجاد کنید میتونید مستقیم توی افترافکت اون رو ببینید.

موشن گرافیک چیست

قدم اول برای ساخت موشن گرافیک غیر از نرم افزار چیه؟

اطلاعات هنری در روند طراحی و ایده پردازی با موشن گرافیک و خلق تصاویر متحرک خیلی مهمه و به شما این فرصت رو میده که توی طراحی موشن خلاق تر باشید.

  • قبل از اینکه طرح تون رو داخل نرم افزار اجرا کنید روی کاغذ بیارید.
  • عمل پیاده سازی ایده روی کاغذ خیلی کمک میکنه که طرح پخته بشه.
  • وقتی با دست طراحی میکنید، نمونه اولیه سریع ایجاد میشه و فضایی رو برای خلاقیت و ایجاد ایده های مختلف بوجود میاره.

قطعا هرکسی میتونه استفاده از نرم افزارهای مختلف رو یاد بگیره اما برای خلق تصاویر متحرک دلنشین و موشن گرافیک جذاب، مهارت های هنری پایه ای مثل تصویر سازی ضروریه.

 

نتیجه گیری:

با توجه به تمام مواردی که در این مقاله بهش اشاره کردیم درصورت داشتن مهارت کافی در حوزه ساخت و تولید موشن گرافیک، و داشتن ذهنی خلاق برای نوشتن سناریوهای جذاب موشن، شما با بازار کاری وسیع رو به رو خواهید شد. پس وقت رو هدر ندید و همین الان شروع به یادگیری و بالابردن مهارت هاتون در زمینه های تصویرسازی، سناریو نویسی و نرم افزارهای تولید موشن کنید.

تصویر محمدمهدی مدنی
محمدمهدی مدنی
ما در تیم تولید محتوای سکو مدیا تلاش میکنیم تا بهترین راهکارها را برای رشد کسب و کار شما به وسیله دیجیتال مارکتینگ با ابزارهای طراحی سایت، تولید محتوای ویدیوئی و طراحی هویت بصری ارائه دهیم تا کمکی برای بازاریابی و رشد کسب و‌ کارهای اینترنتی باشد.

2 پاسخ

  1. سلام
    ممنونم بابت این مقاله عالی که ارائه کردید
    میخواستم بدونم که موشن گرافیک با گوشی هم میشه انجام داد؟

    1. بله،
      اپلیکیشن PowerDirector و Flipaclip هم برای اندروید هست هم برای ios این اپلیکیشن رو میتونید از گوگل پلی و اپ استور دانلود کنید.
      اپلیکیشن KineMaster و Alight Motion Pro هم برای کاربران اندروید هست که میتوانید از آن استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *